Skip to main content

Ska du snart ha ett stort event och vet inte hur du ska fixa riktigt fin mat till alla gäster? Det finns många olika lösningar på det problemet. Här kommer två vanliga lösningar som är enkla för dig som arrangör.

Beställ mat från en omtyckt restaurang

Du vet vad du får och du vet också att sannolikheten är stor att majoriteten av de på ditt event kommer att gilla maten som serveras. Det är rätt skönt att kunna lägga över allt ansvar på de skickliga kockarna.

Innan du väljer restaurang att beställa från, se till att undersöka det noga. Det är ett viktigt val, så checka att restaurangen har bra recensioner och att de är kända för att hålla tider och planera väl. För det finns väl i princip inget som är värre än att det inte finns någon mat när den förväntas? Välj med fördel också en restaurang som ligger nära platsen där tillställningen ska hållas.

Anlita en cateringfirma du kan lita på

Cateringfirmor är vana vid det här och vet precis hur de ska göra för att få dig och dina gäster glada, mätta och nöjda. De räknar ut hur mycket mat som behövs och ser till att allt ser snyggt och bra ut till själva eventet. Att laga mat till många människor är deras grej.

Ett exempel på catering i Stockholm är cateringfirman Stockholm Food. De har hjälpt event och andra större tillställningar i mer än 20 år och har full koll på läget. Hos dem kan du göra en anpassad och personlig beställning som passar just till temat på ditt event, eller så kan du välja mellan alla av deras välarbetade menyer. 

Frågor att ställa dig innan du beställer mat:

  • Vad kommer sannolikt mina gäster att gilla?
  • Kan den restaurang eller cateringfirma jag väljer hantera allergier eller alternativa koster utan problem?
  • Passar maten för den typ av event jag håller, sätter den rätt känsla?