Skip to main content

Förutom att använda en glassmaskin för att skapa en krämig fryst godbit, kan du göra hemgjorda versioner av den frysta godbiten utan en. Här är några tips som hjälper dig att skapa läcker hemlagad fryst yoghurt utan en glassmaskin. Det första steget är att göra yoghurten. Den ska vara så fluffig och lätt som möjligt. Vispa den för hand om du har tid. Efter att yoghurten är förberedd, överför den till en 9-tums ugnsform i glas och täck den med plastfolie eller en aluminiumfolie. Frys in den i 45 minuter och använd sedan en gummispatel för att röra den jämnt. Efter två timmar, rör om det igen.

Jordgubbsfryst yoghurt smakar intensivt av färska jordgubbar

Denna syrliga godbit har samma smak som en glass gjord på färska jordgubbar, men utan att använda en isig maskin. Jordgubbar kan frysas fast i ca 2 timmar. Kombinera jordgubbar, socker och vodka i en mixer eller matberedare och mixa tills det är slätt. Tryck blandningen genom en sil för att ta bort fröna, frys sedan in enligt glassmaskinens instruktioner.

Hemlagad jordgubbsfryst yoghurt kan göras enkelt och billigt i en matberedare eller kraftfull mixer. När du först blandar den frysta frukten kommer den att se tjock ut, men blir slätare efter några minuter. Om du vill att din jordgubbsglass ska se ut som de som serveras i din lokala froyobutik, tillsätt flytande socker. Honung är också ett utmärkt tillskott eftersom det förhindrar att iskristaller bildas.

Sockerfri fryst yoghurt är inte lämplig för en keto-diet

Om du är på en keto-diet kanske inte sockerfri fryst yoghurt är rätt val för dig. Denna dessert innehåller höga halter av kolhydrater, och dess låga fetthalt är precis motsatsen till vad du behöver från din kost. Du kan hitta ketovänliga smaker i froyo-märken med reducerat socker, eller så kan du göra din egen fryst yoghurt hemma. Läs vidare för att lära dig mer om sockerfri fryst yoghurt och om den är lämplig för keto-dieten.

Fryst yoghurt kan tyckas vara ett hälsosammare alternativ till glass, men det tillsatta sockret och fruktaromerna kommer att göra det till en mycket kaloririk behandling. Fryst yoghurt är också mycket lägre i fett och kalorier än glass, och den innehåller vanligtvis mindre grädde än sin glasskusin. Som sagt, vissa märken är hälsosammare än andra. Red Mango, till exempel, innehåller färre kalorier och konstgjorda smaker och har låg sockerhalt.

Nutella frozen yoghurt är nyttigare än glass

Att göra din egen fryst yoghurt är lika enkelt som att blanda ihop några ingredienser i en mixer eller matberedare. Använd ca 2-3 msk yoghurt och rör om varje timme för att få rätt konsistens. Du kan också lägga till hackade nötter eller torkad frukt eller ett stänk hackade chokladbitar. Färska basilikablad är också ett roligt tillskott till Nutella fryst yoghurt. Istället för honung kan du även använda färska örter som basilika eller timjan.

Du kan också hitta yoghurt med tillsatt probiotika eller levande kulturer, som hjälper ditt matsmältningssystem. Leta efter yoghurt med låg sockerhalt eller probiotika om du är laktosintolerant. Varianter med reducerat socker är också tillgängliga för personer med diabetes eller insulinresistens. De innehåller mindre socker och har mer probiotika, vilket kan hjälpa dig att smälta din mat. Nutella frozen yoghurt är ett bra alternativ till glass, så njut!