Skip to main content

Det finns flera sätt att göra hemgjord glass, men det finns ett väldigt enkelt recept som garanterat kommer att tillfredsställa din sötsuget. No-churn fryst yoghurt är en enkel behandling som kommer att tillfredsställa din sötsug utan att bryta banken. Först behöver du en glassmaskin. Sedan behöver du några ingredienser – hel vanlig yoghurt med minst 30 % fett, vanilj och grädde. Du kan också lägga till majssirap till din blandning, vilket kommer att förhindra att iskristaller bildas.

Förvara fryst

Oavsett om du gillar vanlig eller fruktig yoghurt kan du frysa in den för att förlänga dess livslängd. Men för att bevara dess smak bör du veta hur man lagrar fryst yoghurt. Det bästa sättet att förhindra bakterietillväxt är att förvara den i en lufttät behållare. Luftkontakt med yoghurt påskyndar tillväxten av bakterier. Dessutom absorberar den yoghurtens smaker. Därför bör du använda lufttäta glasbehållare för att undvika detta problem.

Förvara fryst yoghurt i den kallaste delen av frysen

Fryst yoghurt är gott, men ibland har du inte tillräckligt med utrymme i kylen för att ha allt på en gång. Lösningen är att frysa in i portioner och sedan överföra dem till fryssäkra påsar. Fryst yoghurt är bra för smoothies och andra blandade godsaker. Läs vidare för att lära dig hur du förvarar den på rätt sätt. Vi visar dig hur du gör det i några enkla steg.

Tillsätt grädde

Om du letar efter en välsmakande, hälsosam fryst dessert, bör du prova att tillsätta grädde för att göra fryst yoghurt. Du kan hitta ett recept online eller i en bok. Ju mer socker du tillsätter, desto mjukare blir din frysta yoghurt. Se till att tillsätta lite citronsaft till blandningen också, för en tarterbehandling. När den är fryst kan du förvara den i en portionsbehållare. Tina den i kylen i minst fem till tio minuter och rör sedan om tills du når önskad konsistens.

Lägg till labneh

För att lägga till en Mellanöstern touch till din frysta yoghurt, överväg att lägga till labneh. Denna mjuka, bredbara färskost rullas traditionellt till bollar och marineras. Det är den perfekta toppingen för din frozen yoghurt! För att göra det ännu enklare kan du använda färskost, gräddfil eller mascarpone. Alla dessa alternativ kommer att lägga till en krämig konsistens till din frysta yoghurt, men du kanske upptäcker att smaken och konsistensen av labneh är mer unik än vad du kan förvänta dig.

Tillsätt mascarpone

För att göra mascarpone, börja med att vispa ihop grädden och mjölken tills den är slät. Tillsätt pektinet. Rör om väl men blanda inte för mycket. Överför blandningen till en glassmaskin. Täck behållaren med plastfolie eller folie. Kyl blandningen i 4 till 8 timmar. När den är fryst, servera den med skivade fikon. Detta recept är också utsökt serverat med färsk frukt.

Tillsätt frukt

Du kan göra hemlagad fryst yoghurt med hjälp av en mixerstav. Du kan använda mjölk, apelsinjuice eller båda för att göra din frysta yoghurt. Du kan också lägga till valfri frukt. För att göra det ännu godare, tillsätt lite honung. Du kan också lägga till mer socker om din favoritfrukt är syrlig. Kom bara ihåg att din frysta yoghurt ska vara krämig och inte hård. Se till att använda fryst frukt av hög kvalitet för att få bästa resultat.

Lägg till glassmaskin

Du kan göra fryst yoghurt utan en glassmaskin, även om denna process kan vara lite tråkigare. Även om det tar lite extra tid blir resultatet nästan detsamma. När du har gjort din bas, frys in den över natten eller i minst 45 minuter. Du kan sedan överföra den till en behållare och frysa in den igen tills den når önskad konsistens. Om du inte använder en glassmaskin, se till att frysa in den i någon timme innan servering.