Skip to main content

Flygupplevelse är ett svenskt bolag som arrangerar upplevelser och utbildningar inom flyg. Att flyga med Flygupplevelse liknar ingen kommersiell flygning du tidigare gjort utan är helt unikt på många olika sätt.

Spaka flygplanet själv

När du upplever en flygning med Flygupplevelse får du möjlighet att spaka flygplanet själv. Du sitter självklart bredvid en erfaren pilot som guidar dig genom hela förloppet, men att hålla spakarna själv och känna hur flygplanet rör sig efter dina manövrar är en oslagbar frihetskänsla. Något du aldrig kommer att få chansen att uppleva på en kommersiell Boeing.

Upplevelsen Flygtur Airborne är unikt framtagen för att du ska få möjlighet att uppleva hur det är att flyga med Flygupplevelse och samtidigt få spaka flygplanet själv.

Flyg på lägre höjd

Det kan verka som en no-brainer, men faktum är att man inte alltid tänker på att flygplan av mindre storlek flyger på lägre höjder. Detta gör man av en rad anledningar, den främsta är att desto högre ett flygplan befinner sig desto tunnare luft – detta i sin tur leder till att propellerplan är svårare att driva på högre höjder.

När man flyger på lägre höjd och dessutom sitter i cockpit är vyerna fantastiska. Det du ser ger dig ett helt nytt perspektiv av en stad eller en ort du är van att se från marknivå. Detta är något de flesta som flyger med Flygupplevelse upplever som mycket häftigt.

Du är mer nära allt i ett mindre flygplan

Vad menar vi med det? Jo, att vara mer nära allt i ett mindre flygplan innebär kort sagt att du faktiskt sitter i cockpit. Du ser alla instrumentpaneler, du ser vad som finns framför och runtom flygplanet och du sitter bredvid en erfaren pilot. Allt tillsammans ger en unik känsla av hur det faktiskt kan vara att arbeta en dag som pilot.

Tror vi att en upplevelse i cockpit i ett mindre flygplan skiljer sig från att sitta som passagerare i ett Boeing eller en Airbus? Helt klart!

Upplev Flygupplevelse

Vill du uppleva hur det är att flyga flygplan själv, flyga i ett jetmotordrivet jaktflygplan eller looping i en av våra Aerobatics upplevelser? Då tycker vi att du ska gå till vår upplevelsesida där du ser alla upplevelser vi erbjuder!