Skip to main content

Jila är ett företag som specialiserat sig på tillverkning av tätningsprodukter och dragdelar i gummi, plast, naturmaterial, PTFE och metall. Företaget grundades 1975 och har sedan dess etablerat sig som en av de främsta leverantörerna av dessa produkter i Europa. Med mer än 40 års erfarenhet inom denna bransch erbjuder Jila ett brett utbud av specialiserade komponenter för tillämpningar som bilindustrin, hydraulsystem och livsmedelsförpackningar.

På Jila förstår man att teknisk precision och kvalitetssäkring är viktiga aspekter att ta hänsyn till när man utformar sina produkter. Därför har de gjort stora investeringar i sin forsknings- och utvecklingsavdelning för att se till att alla deras produkter uppfyller högsta möjliga standard. Som ett resultat av detta är alla deras komponenter förenliga med internationella bestämmelser som ISO 9001:2015 och ISO/TS 16949:2009-certifieringsstandarder. Dessutom uppfyller företaget även EU-direktiv som RoHS (Restriction on Hazardous Substances) och Reach (Registration Evaluation Authorization of Chemicals).

O-ringar enligt Svensk & internationell standard.

Det som verkligen skiljer Jila från sina konkurrenter är dess innovativa inställning till produktdesign. Genom att använda spetsteknologi som 3D-modelleringsprogram, datorstödda konstruktionsverktyg och CAD/CAM-maskiner kan de tillverka exakta delar med enastående precision. Detta gör det också möjligt för dem att minska avfallet genom att optimera materialutnyttjandet samtidigt som de bibehåller en hög måttnoggrannhet under hela produktionscykeln.

Från prototypprojekt i låga volymer till storskaliga industriella beställningar – Jila har blivit en av de föredragna leverantörerna för många företag på grund av sitt engagemang för excellens och sin uppmärksamhet på detaljer när det gäller kundanpassade krav. Deras förmåga att ge kunderna kreativa lösningar på komplexa problem har gett dem många utmärkelser genom åren, bland annat ”Supplier of The Year” från Siemens AG 2019 och ”Best In Quality” från BMW AG 2020.

Jilas engagemang för att tillhandahålla tillförlitliga komponenter tillverkade av förstklassiga material har säkerställt deras plats bland Europas ledande leverantörer av O-ringar, tätningsprodukter och ritningsdelar inom flera branscher. Med decennier av erfarenhet i kombination med ett orubbligt engagemang för innovation – fortsätter detta familjeägda företag att omdefiniera industristandarder samtidigt som det uppfyller kundernas krav utan att offra kvalitet eller prestandanivåer.