Skip to main content
Nyheter

O-ringar epdm och o-ringar gummi

By 11 juli 2023No Comments

Jila Industriförnödenheter AB erbjuder ett brett sortiment av o-ringar tillverkade av olika material som EPDM (etylenpropylendienmonomer), gummi och PEEK (polyetereterketon). Som en av de ledande leverantörerna av tätningsprodukter och dragdetaljer i gummi, plast, naturmaterial, PTFE och metall, strävar Jila efter att förse kunderna med kvalitetsprodukter som kan uppfylla deras specifika behov.

O-ringar används inom många branscher, t.ex. fordonsindustrin, industrimaskiner och tätningsteknik. De används för att täta läckagepunkter mellan två ytor genom att skapa en lufttät tätning som hindrar vätska eller gas från att tränga ut. O-ringar har flera fördelar jämfört med andra typer av tätningar tack vare sin förmåga att upprätthålla tryck och motstå extrema temperaturer.

O-ringar tillverkade av EPDM har utmärkt motståndskraft mot ozon, solljusstrålning och åldring. Detta gör dem idealiska för utomhusapplikationer där de utsätts för tuffa väderförhållanden. O-ringar av EPDM har dessutom god kemisk beständighet, vilket gör att de kan användas i en mängd olika applikationer, t.ex. bränslesystem, fordonsmotorer och luftkonditioneringssystem.

O-ringar av gummi har å andra sidan bättre mekaniska egenskaper än EPDM. De kan motstå högre kompressionskrafter än andra typer av tätningar samtidigt som de bibehåller en tät tätning över tid. Dessutom har de överlägsen beständighet mot värme och kyla, vilket gör dem idealiska för användning i olika industriella miljöer, t.ex. livsmedelsbearbetningsanläggningar eller tillverkningsverksamhet.

Peek material

PEEK är ett annat material som ofta används vid tillverkning av o-ringar. Det har en överlägsen termisk stabilitet jämfört med andra polymerer och ger utmärkt motståndskraft mot slitage även under höga tryck eller temperaturer över 200°C (392°F). Dessutom har PEEK utmärkt kemisk beständighet mot många oljor och lösningsmedel, vilket gör det särskilt lämpligt för användning i kemiska processanläggningar eller industrimiljöer där ångor kan förekomma.

På Jila Industriförnödenheter AB strävar vi efter att förse våra kunder med de produkter av högsta kvalitet som finns på marknaden idag så att de kan vara säkra på att deras applikationer förblir förseglade även under extrema förhållanden. Vi är specialiserade på att erbjuda ett brett urval av o-ringar tillverkade av olika material som EPDM-gummi eller PEEK – var och en erbjuder unika fördelar beroende på dess avsedda användning i din applikation. Med vår erfarenhet inom detta område i kombination med vårt engagemang för kundnöjdhet kan du lita på att du får en produkt som uppfyller exakt dina behov!