Skip to main content
Nyheter

CRM för fastigheter – digitalisering av svensk fastighetsförvaltning med BeFa

By 29 maj 2023No Comments

Det svenska fastighetsmarknaden genomgår en digital transformation för att hålla jämna steg med tiden. Fastighetsägare och förvaltare börjar inse potentialen och fördelarna med att implementera digitala system och verktyg för att effektivisera sin verksamhet. Ett sådant verktyg är CRM (Customer Relationship Management), som är väldigt användbart för att digitalisera fastighetsförvaltningen. I denna artikel kommer vi att förklara de många fördelarna med att använda CRM för fastigheter, och hur BeFa kan hjälpa dig att skapa den ultimata fastighetsförvaltningen med deras lösningar.

Om BeFa

BeFa är en svensk leverantör av digitala lösningar för fastighetsförvaltning. Företagets syfte är att erbjuda högkvalitativa och funktionella digitala verktyg som effektiviserar det dagliga arbetet för fastighetsförvaltare, ägare och användare. BeFa:s filosofi är att vara den lilla leverantören med den stora produkten och har en stark målsättning: att bli det bästa alternativet för svenskt fastighetsförvaltning. BeFa har stor kompetens och erfarenhet av att digitalisera svensk fastighetsförvaltning och företagets kunder finns hos både stora och små aktörer på marknaden.

CRM för fastigheter

CRM (Customer Relationship Management) är ett digitalt verktyg som används för att hantera kunduppgifter och affärsrelationer. CRM kan användas för att förbättra och effektivisera alla aspekter av kundhantering, från prospektering och kundvård till uppdragsgivning, fakturering och uppföljning. I fastighetsbranschen kan ett CRM-system vara mycket användbart för att hantera hyresgäster och ägare, för att sköta förvaltningen av fastigheter och för att erbjuda en bättre och mer personlig service till kunderna.

Fördelarna med att använda CRM för fastigheter är många, inklusive:

1. Centralisering av information: Ett CRM-system samlar all information om kunder, fastigheter och transaktioner på ett ställe, vilket gör det enkelt att hitta och påminnas om förvaltning. Detta minskar tiden och ansträngningen som krävs för att hitta information och underlättar samarbetet mellan olika avdelningar.

2. Effektivare arbetsprocesser: Genom att digitalisera förvaltningsprocesser, som kontraktshantering, bevakning av hyresinbetalningar och automatisk fakturering, kan CRM för fastigheter spara tid och administrativ belastning för personalen.

3. Ökad kundtillfredsställelse: Med hjälp av CRM kan fastighetsförvaltare erbjuda en mer personlig och snabbarbättad service till sina kunder. Hyresgäster kan till exempel enkelt anmäla fel och skicka in underhållsförfrågningar via ett webbaserat system, och fastighetsägare kan få snabba uppdateringar om statusen för sina fastigheter online.

4. Bättre beslutsunderlag: CRM för fastigheter ger insikt om kundbeteenden och preferenser, vilket gör det möjligt att fatta välgrundade beslut och erbjuda skräddarsydda tjänster baserade på kundens behov och önskemål.

5. Ökad försäljningspotential: Genom att använda CRM kan du effektivarebalsera dina lokalforum och därmed skapa ökad intäktsstandard för stunden.

BeFa:s CRM-lösningar

BeFa erbjuder olika CRM-lösningar för att digitalisera svensk fastighetsförvaltning:

1. Förvaltning som tjänst: BeFa erbjuder en komplett förvaltningstjänst som inkluderar en webbaserad CRM