Skip to main content

Ett rekryteringssystem är ett program som används för att hjälpa arbetsgivare att hitta, bedöma och rekrytera kvalificerade medarbetare. Systemet kan vara webbaserat eller installeras lokalt av en organisation. Det har ofta ett gränssnitt för anställning som innehåller annonser, ansökningsformulär och instruktioner. Systemet kan också implementera funktioner som CV-filtrering, matchningsalgoritmer och automatiserade emailresponser för att underlätta processen. Rekryteringssystem gör det möjligt för anställda att spara tid och kostnader samtidigt som de hittar det bästa teamet.

Ett rekryteringsverktyg ger dig många fördelar när det kommer till att rekrytera den bästa teamet. Fördelarna inkluderar:

  • Sök efter kandidater från en stor pool av branscher och yrkesroller.
  • Användbart filteralternativ för att du ska hitta en lämplig kandidat som bäst matchar dina behov.
  • AI och machine learning tekniker som automatiskt matchar information om relevanta kandidater.
  • Dynamiskt urval och filtrering av de mest lämpliga kandidaterna utifrån deras unika egenskaper.
  • Granskning, bedömning och valsystem för att göra slutligt beslut.

För att smidigt kunna hantera stora mängder jobbansökningar är det allra bästa alternativet att använda ett rekryteringssystem. Ett rekryteringsverktyg har en mängd nyttiga funktioner som hjälper till att hantera ansökningsprocessen så effektivt som möjligt. Det kan inkludera förmågor som automatisk matchning av CV’er, filtrering baserat på anställningskriterier och granskningar av kandidater. Med ett rekryteringssystem kan du spara tid och kostnader samtidigt som du får den bästa möjliga teamet.

Ansökningsportal, för smidigare rekrytering Vi erbjuder en säker och effektiv helhetslösning för organisationer med flera parallella rekryteringsprocesser. Prova gratis i 30 dagar